Vesi

vesiVesi on väritön neste, joka auttaa meitä näkemään sateenkaaren värit. Sillä ei ole muotoa, mutta se antaa kaikelle muodon. Se on miljardeja vuosia vanhaa, mutta se uudistuu jatkuvasti. Sitä on kaikkialla ja kaikessa. Se on avain ihmisen terveyteen ja ihmisellä on avain veden terveyteen.” (Clarlie Ryrie)

Tiede opettaa, että orgaanisen elämän alkuperä on vedessä. Se on luonnonvaroista tarvituin aines. Ilman ohella se kuuluu aineisiin, joihin elämän jatkuvuus perustuu. Tutkimuksen mukaan selviämme 5 viikkoa ilman ruokaa, mutta ainoastaan 3 päivää ilman vettä.

Veden tehtävä
Veden tehtävä fysiologisesti on merkittävä. Vesi toimittaa kehon kudoksille happea ja ravinteita. Nesteet hajottavat ruuan ja kuljettavat sitä kehon eri osiin. Siellä ne ravitsevat ja rakentavat koko elimistöä jokaisen solun saadessa oman osuutensa. Osa nesteistä puolestaan kuljettaa hajonneet kudokset ja elimistön kuona-aineet pois elimistöstä.
Vesi on katalyytti, kuljetusjärjestelmä, lämmön tasaaja ja ravinteiden ja sähköimpulssien välittäjä. Ihmiskeho muodostuu näin hienoviritteisistä kemiallisista ja biologisista reaktioista, jotka perustuvat veden elämää ylläpitämiin ominaisuuksiin.
Vesi on kehon kaikkien fyysisten ja kemiallisten muutosten takana.

Ihminen koostuu pääasiassa vedestä
Vastasyntyneessä vauvassa on vettä 97%, terveessä aikuisessa 75% ja vanhetessa veden osuus kutistuu keskimäärin 65 %:iin.
Lihasten ja sydämen tilavuudesta vettä on 75%. Aivojen ja munuaisten vesipitoisuus on 83%. Keuhkoista vettä on 86%, silmistä 95%, ja jopa luuston tilavuudesta vettä on 22%. Kehon solut ovatkin varsinaisesti vesiorganismeja – jotka voivat olla olemassa ainoastaan veden suolapitoisen liuoksen ympäröimänä.

Nestetasapaino on terveyden avain
Keho muodostuu triljoonista soluista, joiden välissä ja sisällä on vettä sisältävää nestettä. Kehon tärkeät nesteet koostuvat näin aineista, joiden perusta on vesi. Ei pelkästään veren, joka on fyysisen elämän perusneste, vaan myös sappi-, maha- ja haimanesteiden ja monien ruuansulatusnesteiden (es. syljen) perustana on vesi.
Nestevajaus on yksi tavallisimmista syistä huonovointisuuteen ja liian vähäinen juominen voi vahingoittaa eri elimiä. Jos keholla on liian vähän vettä käytössään elintoiminnot eivät ole riittävän tehokkaita ja seurauksena on stressiä, masennusta ja monenlaisia fyysisiä vaivoja.
Jos ihminen menettää kaksikin prosenttia soluja ympäröivästä vedestä, se saattaa aiheuttaa 20 %:n vähennyksen energiatasoon.

”Vesi ei ole ainastaan mieltämme heijastava peili – se on elämänlähde.”(Masaru Emoto)

Lue lisää aiheesta:

Paljonko vettä tulisi juoda päivittäin?

Millaista vettä tulisi juoda?

Suodatettu vesi

Asiakkaankatu 1 B 37
00930 HELSINKI
Katso kartalta