Paljonko vettä tulisi juoda päivittäin?

Ihminen on kadottanut luonnolliset vaistonsa ja lakannut juomasta riittävästi vettä. Luonto ei unohda, jos se ei saa tarvitsemaansa nestemäärää työnsä toteuttamiseksi. Se ottaa veden kehosta ja tuloksena on lista tavallisimmin esiintyvistä sairauksista. Pelkästään ummetuksesta johtuvat sairaudet muodostavat pitkän listan. Solut kärsivät veden puutteesta, kutistuvat ja kuivuvat, jolloin vieraat aineet pääsevät helpommin niihin sisään. Keho voi myös pidättää vettä, jos emme saa sitä säännöllisesti tarpeeksi. Silloin tunnemme olomme turvonneeksi ja epämukavaksi. Happamoitunut elimistö imee vettä kudoksiin yrittäessään neutraloida siellä olevia happoja. Kehosta tulee ylihappamoitunut ja se päätyy suojelutilaan – ja varastoi rasvoja (ihminen lihoo). Kertyvän rasvan lisäksi veden puute tekee olosi sairaaksi ja väsyneeksi. (Robert Young, pH-Tasapaino, 2005)

Mitä ihmiset juovat?
Ihmiset juovat keskimäärin vain yhden litran nestettä vuorokaudessa.
Suurin osa noista nesteistä on happoja aiheuttavia kahvia, teetä (ns. mustaa paahdettua) ja virvoitusjuomia, jotka vain ’ryöväävät’ kehosta vettä.

…vettä
Asiantuntijoitten mukaan keskivertohenkilön nauttima normaali nestemäärä vettä tai vesipitoisia juomia ja ruokia tulisi olla vähän yli 2 litraa vuorokaudessa. Ihanneterveyden ja –painon saavuttamiseksi olisi hyvä juoda kuitenkin vielä enemmän. Tarve vaihtelee ihmisen koon ja toiminnallisuuden ym. vuoksi paljonkin. Aikuisella poistuu nestettä päivässä noin 2,5-3 litraa hikoilussa, hengityksessä, virtsaamisessa, liikkumisessa ja jopa nukkuessa. Elimistö tarvitsee vettä yhtä paljon sekä kylmällä että lämpimällä säällä ja yhtä paljon velveilla ja nukkuessa.
Toisin sanoen vaarannat terveytesi, ellet siis juo vettä tarpeeksi. Lyhyesti kiteytettynä veden puute voi tappaa.

Lue lisää aiheesta:

Millaista vettä tulisi juoda

Suodatettu vesi

Asiakkaankatu 1 B 37
00930 HELSINKI
Katso kartalta