No niin, olet siis valmiina juomaan vettä ja sinulla on lasillinen hanavettä tai kaupasta ostettu vesipullo. Vesi näyttää hyvältä ja kirkkaalta ja se voi jopa maistua hyvältä. Mutta onko se todella hyväksi sinulle? Onko sitä edes turvallista juoda? Onko se happopitoista vai emäksistä? Ylläpitääkö se terveyttä? Pelkästään katsomalla ja maistamalla et voi tietää varmasti.
Ennenkuin voimme odottaa veden tekevän tehtävänsä kehossamme, meidän on siis otettava huomioon juomavetemme laatu. Vääränlainen vesi voi saada sinut sairastumaan ja tuntemaan itsesi sairaaksi, väsyneeksi ja lihavaksi aivan samalla tavalla kuin veden puutekin.
Ihmiskehossa on keskimäärin 40 litraa vettä. Noin joka kahden viikon välein se uusiutuu kokonaan. Toisin sanoen, noin kahdessa viikossa voit vaihtaa noin 70% itsestäsi terveeseen ja puhtaaseen veteen.
Veden tärkeimmät ominaisuudet
Todella terveellisen veden tärkeimmät ominaisuudet ovat sen puhtaus, pH-arvo, elektroniaktiivisuus ja molekyylirakenne. Yksinkertaisesti sanottuna veden sisältämä elämänvoima. Kannattaa siis juoda suodatettua ja mielellään velä mineralisoitua ja hapetettua vettä, sillä muilla juomilla ei ole samaa vaikutusta. Esimerkiksi kahvi, tee ja alkoholi ovat diureetteja, jotka poistavat kehosta vettä ja mineraaleja sen sijaan, että lisäisivät kehon nesteen määrää.
Soluilla ja niiden ympärillä olevalla vedellä täytyy olla oikea polaarisuus, ts. veden täytyy sisältää tarpeelliset natrium-, kalium- ja magnesiumionit, jotka ravitsevat solua niin, että keho pystyy toimimaan.Kehon kalium-natrium –tasapaino on äärettömän hienoviritteinen ja näiden aineiden välille syntyy ratkaiseva dynaaminen jännite. Kumman tahansa väheneminen rajoittaa solun reagointikykyä ja vaikuttaa mm. elintärkeään happo-emästasapainoon. Veden puhtaus on suoraan verrannollinen solujen tehokkaaseen uudistumiseen ja kääntäen verrannollinen vanhenemiseen.
Lue lisää: