Elävä ravinto

“Remember: It is not the food
in your life that brings health –
it is the life in your food that
really accounts.” (Ann Wigmore)

Vapaasti suomennettuna Ann Wigmore muistuttaa, että ei ruoka, jota syöt elämäsi aikana, tuo terveyttä, vaan ruuassasi oleva elämä on se, jolla on merkitystä.

Jotkut ihmiset vaikuttavat voimakkaasti toisten ihmisten elämään. Ann Wigmore on ollut tärkeä ihminen monelle, myös minulle. Minulla oli ilo tavata hänet colonickurssimatkani yhteydessä Bostonissa, hänen Hippocrates Health Istitute –laitoksessaan v. 1990. Lue lisää www.annwigmore.org.
Ann Wigmore oli teologian tohtori. Hän mielsi ruumiin sielun temppeliksi ja halusi henkisen kehityksen tapahtuvan yhtäaikaisesti ja harmoonisesti psyykkisen ja fyysisen terveyden säilyttämisen kanssa.
Ann Wigmore oli kärsinyt mm. nivelreumasta, migreenistä ja paksusuolen syövästä ja 50-vuotiaan harmaapäänä tunsi itsensä vanhukseksi. Tällöin hän päätti muuttaa elämäntapojaan ja alkoi syödä vain keittämätöntä ruokaa. Samanaikaisesti hän alkoi kokeilla erilaisten oraiden ja vihannesten viljelyä sisätiloissa, kehitti maitohappokäyttämisen, ruuan valmistamisen tehosekoittimella ja mehustamisen saadakseen ruuasta helposti sulavaa ravintoa.
Tämä Ann Wigmoren kehittämä elävän ravinnon ohjelma on auttanut satojatuhansia ihmisiä kaikkialta maailmasta saavuttamaan fyysisen ja psyykkisen terveyden. Monet ovat löytäneet tiensä täydelliseen hyvinvointiin elävän ravinnon avulla.
Vuonna 1980 hän vastaanotti New Yorkissa Humanitarian International Associationin palkinnon maailmanlajuisesta työstä syövän ja muiden sairauksien parissa.
Ann Wigmore menehtyi häkämyrkytykseen 85-vuotiaana.
Hänen työtään ovat ansiokkaasti jatkaneet Ann-Maria ja Brian Clement Floridaan perustamassaan Hipppocrates Instituutissa, jossa sain viettää upean 3-viikkoisen jakson vuoden 2013 alussa- Ks. lisää www.hippocratesinst.org.

Minä ja elävä ravinto
Siirryin elävälle ravinnolle vuonna 1987 ja käytin sitä puhtaasti lähes 15 vuotta. Nykyisinkin ruokavaliostani vähintään 90 % on ns. elävää ravintoa.

Suoritin Elävän ravinnon kouluttaja -tutkinnon keväällä 1988 ja olen pitänyt kymmeniä elävän ravinnon kursseja ymäri maata.

Nykyisin keskityn kuitenkin ravinnon osalta ohjaamaan colonicasiakkaittani henkilökohtaisesti, jotta myös suolihuuhtelulla päästäisiin mahdollisimman kokonaisvaltaiseen lopputulokseen. Vuosien myötä olen ymmärtänyt, kuinka yksilöllisiä me todella olemme tässäkin suhteessa, jonka pyrin ohjeistuksessani ottamaan huomioon.

Olen edelleen Eläväraakaravinto ry:n  jäsen ja toimin tukihenkilönä (syöpä).

Asiakkaankatu 1 B 37
00930 HELSINKI
Katso kartalta