Colonic-suolihuuhtelu

colonicColonic-suolihuuhtelu (colonic-hoito, paksusuolen vesipesu, colon hydroterapia) on ikivanhaa ja samalla huippumodernia terveydenhoitoa. Suolihuuhtelu on hoidon nimityksenä harhaanjohtava termi. Oikeampaa olisi puhua coloniterapiasta, paksusuolen terapiasta, jossa päämääränä on suoliston treenaaminen ja keventäminen vanhasta massasta, joka tukkii, mutta myös vaikuttaa negatiivisesti suoliston bakteerikantaan. Hoidon päämääränä on näin saada suolen peristaltiikka jälleen toimimaan. Useissa tapauksissa tällä hetkellä peristaltiikka ei jaksa toimia, vaan kakka työntää kakkaa. Tämä auttaa bakteerikannan uudistumisessa yhdessä ravinnonmuutosten, mielen hoitamisen ja liikunnan ohella. Colonicterapia on näin olennainen osa kokonaisvaltaista hyvinvointia.
Suolihuuhteluun liittyy kuitenkin edelleen paljon tietämättömyyttä, väärinkäsityksiä ja ennakkoluuloja, joka estää hakeutumista hoitoon ja saamasta apua. Kun emme näe suoltamme ja sen kuntoa, niinkuin näemme esim. hiuksemme ja menemme hiustenleikkuuseen, jätämme suolemme usein oman onnensa nojaan. Näin, vaikka se aiheuttaisi meille suuriakin hankaluuksia.
Hoito käsitetään joskus liian intiimiksi, kun ’alapään asiat’ ovat edelleenkin vaikeasti käsiteltäviä. Kärsimme ja siirrämme vastuun itseltämme lopulta lääkäreille. – Tietyissä tapauksissa niin on tehtäväkin, mutta paljon ennaltaehkäisevää työtä voimme halutessamme tehdä ottamalla huomioon em. seikat.

Suolisto on mieletön terveyden moottori
Suolistossa on juuret terveyteen. Vastutuskyvystämme jopa 80-90 % sanotaan olevan kiinni suolen hyvinvoinnista ja noin 95% serotoniinista, meidän ’mielialahormoonistamme’, tuotetaan, varastoidaan ja käytetään paksusuolessa!
Suolihuuhtelu on terveyttä ylläpitävää, ennaltaehkäisevää hoitoa. Se auttaa mm. uuden bakteerikannan muodostumisessa ruokavaliomuutosten yhteydessä ja paastotessa sekä on hyvä apu myös painonhallintaan.

Hoidon tarkoitus
Hoito normalisoi suolen omaa toimintaa, palauttaa ja lisää suolen seinämän luontaista liikettä, peristaltiikkaa, joka työntää ulostemassaa ruokailun jälkeen eteenpäin suolistossa. Samalla, kun paksusuolen toiminta paranee, helpottuu myös muiden elimistöä puhdistavien elinten (maksa, munuaiset, iho ja keuhkot) taakka. Myös lymfajärjestelmän toiminta paranee sen suojatessa elimistöä mm. erilaisten haitallisten bakteerien hyökkäyksiltä.

Suolen anatomiaa
Ruuansulatuskanava, suusta peräaukkoon on 10-12 m pitkä. Paksusuolen osuus on 1-1,5 m. Hoidossa suoli osoittautuu useimmiten yllättävän täysinäiseksi ’salaojaputkeksi’. Keskimäärin kannamme mukanamme 2-6 kiloa jätettä, mutta jopa 28 kiloa jätettä on poistettu kuolleen ihmisen suolesta anatomian laitoksella ruumiinavauksen yhteydessä. Paksusuoli voi olla niin täyttynyt, että se on osittain ympärysmitaltaan jopa 37 cm (Yogi Ramacharaka, Parantava vesi). Normaali paksusuolen halkaisija on 5-7 cm.

Suolen toiminta
Kun suoli toimii huonosti, liian pitkin väliajoin, mätänemisbakteereiden eritteistä suuri osa ehtii imeytyä suolen limakalvon läpi verenkiertoon. Mätänemisessä syntyneet vaaralliset toksiinit leviävät kaikkialle kehoon aiheuttaen myrkytystilan. Tämä johtaa asteittain erilaisiin suolen toimintahäiriöihin, ummetukseen, ärtyneeseen paksusuoleen, ripuliin, divertikkeleihin jne. sekä suoranaisiin kiputiloihin nivelissä ja lihaksissa (esim. reumaoireet ja fibromyalgia) ja vakaviinkin sairauksiin. Paksusuolen syöpä on kolmanneksi levinnein syöpämuoto sekä naisilla että miehillä Suomen syöpärekisterin mukaan 2013 (Päivitetty 02/04.2015). Suolihuuhtelut ovat tarpeen syöpäpotilaille, koska valkuaisaineiden pilkkoutuminen ja imeytyminen ovat häiriintyneet syöpäsairaan elimistössä ja voi esiintyä monien vitamiinien, kivennäisaineiden ja välttämättömien rasvahappojen puutetta. Suolihuuhtelut edistävät ravinteiden imeytymistä, elimistö puhdistuu ja energiaa vapautuu kehon paranemiseen.
Usein ihmisillä suoli toimii päivittäin, mutta heidän ihonsa väri, kielensä tila ja ennen kaikkea ulosteiden väri ja haju riittävät vakuuttamaan, että he potevat ummetusta, joka on pohjana useille sairauksille. Päivittäinen suolen toiminta ei siis yksistään merkitse, että paksusuoli on kunnossa.
Suolen toiminta on optimaalinen, kun suoli toimii niin monta kertaa päivässä kuin on syöty ja ulostemassan on pehmyttä, yhtenäistä, lähes hajutonta massaa, joka tulee kivutta ulos.
On katarttinen ja puhdistava tunne päästä eroon jätteistä. Suolihuuhtelu on eräänlainen puhdistava rituaali, joka auttaa kehoa ja mieltä yhdistymään ja haluamaan parempaa terveyttä. Hoito johtaa helposti moniin muihinkin positiivisiin muutoksiin kehosi terveyden kannalta.

Seitsemään terveyden pylvästä
Suolen toiminta perustuu seuraaviin seitsemään terveyden pylvääseen:

  1. Hengittäminen
  2. Kehon nesteyttäminen
  3. Tunteitten käsittely ja ilmaus
  4. Lymfa-järjestelmä
  5. Liikunta
  6. Ravinto
  7. Puhdistaminen

Lue lisää aiheesta:

Historiaa

Ravinto

www.colonic.fi

Asiakkaankatu 1 B 37
00930 HELSINKI
Katso kartalta