Kun ihminen valmistaa koneen, mukana on käyttöohjeet. Meille ei ole annettu minkäänlaisia ohjeita syntyessämme. Kuitenkin meillä on kaikista luoduista olennoista kehittyneimmät aivot ja aivoillamme kyky kommunikoida kehomme kanssa. Käytännössä, kun kehomme ei toimi moitteettomasti, tilanne viestittyy nopeasti aivoihin. Kuuntelemmeko me näitä viestejä? Usen ollemme turruttaneet itsemme mukavuudenhaluun. Vasta, kun saamme vakavan viestin, esim. sairauden, se herättää meidät ymmärtämään vastuumme itsestämme.
Ihmiset eroavat muusta elollisesti siinä, että heillä on tietoinen mieli. He voivat vapaan tahtonsa avulla valita ajatuksensa ja tekonsa. Heillä on kyky ajatella tietoisesti ja luoda oma elämänsä oman mielensä voimalla. (Rhonda Byrne, Salaisuus)
Ajatusta seuraa tietoinen vastuu ja ymmärtämys kehon toiminnasta. Koska ihminen ei ole robotti, vaan koostuu erilaisista fyysisistä ja psyykkisistä osista ja järjestelmistä, tarvitaan sen mukaista hoitoa.
Ravinto on yksi tärkeimmistä tekijöistä elimistöllemme. Sanotaanhan, että olemme sitä, mitä syömme, juomme ja ajattelemme, eli mitä menee sisään, tulee myös ulos.
On mielenkiintoista – ja surullista – seurata, kuinka tarkkoja me olemme bensiinin laadusta, jota laitamme autoihimme. Samanaikaisesti suhtaudumme hyvin välinpitämättömästi omaan kehoomme ja sen polttoaineisiin eli ravinnon laatuun ja ravintoarvoihin.
Ravinnon sisältö
Ihminen tarvitsee noin 50 välttämätöntä ravintoainetta pysyäkseen terveenä. Nämä ovat makroravintoaineita, vitamiineja, kivennäis- ja hivenaineita, vettä, happea ja valoa. Makroravintoaineita ovat kehomme tärkeimmät ravintopalikat, hiilihydraatit, proteiinit ja rasvat.
Ravintoasioista, kuten kaikesta, on lähes ’yhtä monta mieltä kuin miestäkin’. Itse tehdessäni asiakkailleni colonichoidon yhteydessä muutosehdotuksia elämäntapoihin ja ennen kaikkea ruokailuun, totean, että tärkeintä on syödä hitaasti. Syödessään hitaasti, ehtii nähdä, mitä syö eikä jaksa syödä liikaa ja tulee nälkä säännöllisin väliajoin.
Suolihuuhtelu ja ravinto
Suolisto, meidän ’toiset aivot’, pitää säännöllisyydestä toisin kuin meidän ykkösaivot, jotka tarvitsevat uusia virikkeitä pysyäkseen kunnossa.
Valmiina muutokseen?
Vihdoin olemme valmiita muutokseen ja ottamaan vastuuun omasta hyvinvoinnista. Oppaita löytyy. Mikä niistä on ’se oikea’? Se löytyy tutustumalla eri vaihtoehtoihin ja kokeilemalla. Lopullisen vastauksen antaa vähitellen itse kunkin oma olotila. Se kertoo, jos vaan ehdimme kuunnella, mihin suuntaan olemme menossa. Mutta se edellyttää meiltä itsemme tuntemusta sekä fyysesti että henkisesti.
Lue lisää aiheesta: